het beloofde land

Het beloofde land is een ecologisch hoveniersbedrijf.

Sinds 1992 ben ik als ondernemer bezig met de aanleg, aanplant en het onderhoud van ecologische nuts- en siertuinen.

Ik leg de nadruk op belevings- en bloementuinen: Ik zorg voor het ontwerp, advies en het aanplanten van bloemenborders, bloemenweides, haagpartijen, (fruit)bomen en houtkanten. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar natuurlijke afsluitingen in hazelaar, wilg en kastanje, meer dan naar strakke tuinpanelen of draad.

Ik gebruik geen herbiciden of pesticiden en ik stem bodemtype, ligging en aanplant op elkaar af.
Voor grondwerken, grote snoeiwerken en verhardingswerken werk ik samen met andere tuinaannemers.

Mijn tuinontwerpen en plantenborders zijn vaak geinspireerd door het subtiele lijnenspel van de art nouveau, de kleurenpracht van Engelse tuinen en de eindeloze variatie in de natuur zelf.
Met dit in het achterhoofd ontstaan spontane, natuurlijk ogende tuinen waarin speelse en organische vormen overheersen.

Ecologische tuinen zijn niet alleen goedkoper in aanleg en onderhoud, het ganse jaar door heb je een levende tuin rijk aan vormen en kleuren.  Door de grote verscheidenheid in de plantenkeuze en de natuurlijke plekken in de tuin, is er ruim plaats voor insecten, vogels en kleine dieren. Natuurlijke waterpartijen of poeltjes zorgen voor extra leven in uw tuin.

Elke tuin is een plek waarin de eigenaar tot rust kan komen en kan genieten van al het mooie wat de natuur te bieden heeft… Noem het gerust het beloofde land.